Del gerne

0 Replies to “Billeder tagget "ballet"”

 1. Jeg har er spørgsmål..
  Må andre forældre sætte billede op af mit barn på facebokk uden mit samtyk..?? Altså jeg har en som jeg snakker med men jeg føler hun krænker mit liv med nogle ting
  hun har flere gange sat billede op at mitbarn og hende eget barn på hendes opslag inde på facebokk
  Det må hun da ik vel.?? Jeg har skrevet til hende hun skal slette det men hun har kun gjort så jeg ikke kan se det mere men det stadig er på facebok
  Jeg er er rigtig bange pga jeg har været i et voldeligt ægteskab med en mand som er ikke er helt rask og han kan finde på hvad som helst og genere mig
  Jeg vil absolut mene hun kan sætte billede af sine egne børn ind .. men jeg ville lige høre dit råd til om hvad jeg kan gøre
  Jeg har anmeldt det til facebook og håber de der fra kan slette billedet…
  Med venlig hilsen
  Marlene

 2. Hej igen

  Tak for svar og jeg læste lige dit indlægs i bloggen!!
  Det giver rigtig god mening ..
  men problemet er bare nu at jeg har haft taget kontakt til den her mor og hun påstår hun har sletter det men jeg kan se på hendes facebookprofil at det virker som om hun ikke har slettet det men kun ændret indstillingerne til hvad andre kan se
  Dvs jeg kan ikke se det der står en besked this contens itsn available og its usually because the owner only scared with a small group or its been deleted… men hvordan kan jeg være sikker på hun har gjort som jeg har bedt om ..?? Jeg ved ikke så meget om det om beskeden antyder til at den er slettet …
  Hmm det irritere mig som det første at hun lægger noget ud med mit barn uden min samtykke og så bagefter angriber hun mig med at jeg ikke er på moden.. det korte er jo at hun må accepter at jeg ikke bryder mig om det da jeg gerne selv ville have styr på hvor billeder af mit barn havner henne..
  Jeg håber du kan hjælpe mig 🙂

  Med venlig hilsen
  Marlene

 3. Tak for en god artikel. Jeg har dog et tillægsspørgsmål idet facebook ikke er enten/eller offentligt eller privat. Må man lægge billeder ud fra en privat fest i eks sejlklubben i samme klubs lukkede facebookgruppe? Skal man stadig spørge hvert individ?
  Venlig hilsen
  Charlotte

  1. Hej
   Set i lyset af Datatilsynets ændrede holdning til offentliggørelse af billeder af 26. september 2019, så er jeg faktisk i tvivl her. Hvis billederne er “uskyldige” og “situations billeder” samt i en lukket gruppe, så vil jeg tror at Datatilsynet ville tillade dette. Men er der tale om portrætbilleder, der fx. viser dig være plørefuld, så tror jeg ikke disse må vises. Heller ikke i en lukket gruppe, da der sikkert er ganske mange ikke-nærmeste-venner-til-dig i denne gruppe, som vil få adgang til disse billeder, og derfor vil kunne dele dem.

 4. Så filmen om Jan Grarup og må sige at han har min dybeste respekt. Han laver fantastiske billeder som både er meget smukke og samtidig barske. Et specielt job, som jeg tror kræver mere end hvad vi (jeg) kan forhindre os til, men som også er super vigtigt.
  Bogen er endnu ikke læst, men er på listen…

 5. Indtil videre, så er det kun i USA, at den ændring er gældende. I Danmark kan et firma ikke aftale sig ud af en grundlæggende rettighed som ophavsretten.mht. USA, så er der vel stadig mulighed for at bringe den sag videre til højere instanser ? I USA er det i øvrigt muligt at copyright beskytte dine billedere yderligere, ved at registrre dem i Kongressen bibliotek (eller noget i den retning), og der tror jeg umiddelbart, at Mashable igen ville tabe i en retssag. (Altså, HVIS der var registrret beskyttelse af billedet).

  1. Tidligere har Ombudsmanden og Pressenævnet tilkendegivet at materiale, der er postet på offentlige sociale medier godt må benyttes, og når man tillægger at man ved at “embedde” det, så bryder man ikke nogle rettigheder. Det skulle undre mig gevaldig, hvis danske medier ikke vil argumentere i samme retning med henvisning til at du, som Instagram bruger, selv ønsker at fremvise dine billeder og har givet tilladelse til at dine billeder bliver delt. Der er altså ikke tale om en brud på rettigheder.
   Her er altså ikke tale om brud på fotografens ophavs rettigheder.

 6. Hejsa..
  Ville være nemmeligere, hvis den der tager billedet (fingeren på knappen) ejer billedet. Uanset hvor billeder så befinder sig.

  Så har vi ikke alt det her fnidder hele tiden.

  /Jakob

 7. Ja, det bliver spændende at følge med i. Man skal da passe lidt på hvor man deler sine billeder…

  Ved du om Instagram gør det muligt for en profil at deaktivere embedding af billeder? Har hørt at muligheden for valg af embedding eller ej er en af de grundlæggende ting inden for rettigheder via deling på SoMe.

  Mvh Stefan

  1. Du kan vist kun forhindre deling, såfremt du har en lukket Instagram profil. En del af Instagrams regelsæt er at du netop accepterer at dine billeder vil kunne blive delt.

 8. Hej,
  tak for en fantastisk vejledning og udlevering af en skabelon til kontrakten.
  Jeg har lige et enkelt spørgsmål: hvis jeg sender link til min kontrakt til modellen, og modellen aktiverer linket, så kræver det login på Jotform, for at modellen kan få adgang til kontrakten. Er det sådan, det skal være?
  Det fungerer fint med udfyldelse og underskrift direkte i app’en på min telefon.

  Vh
  Jan

  1. Hej Jan. Nej. kontrakten kan konverteres til en PDF-fil, som sendes automatisk til modellen (og fotografen.) på anførte email adresser.

 9. Du får en retmæssig betaling ved salg af en extended license. Da jeg var på AdobeStock fik jeg af flere omgange $20 for et enkelt salg. Det samme er sket på iStock, hvor min største betaling for en enkelt download har været helt oppe på $37, mens jeg regelmæssigt får $9-10 for enkelte salg, det sker næsten hver måned.

  I efteråret gik jeg exclusive med iStock/Getty, hvilket betød at mine portfolio’s alle andre steder skulle lukkes ned, hvilket kan være svært. Alamy har 180 dages opsigelsesfrist og Dreamstime har 90 dage. Så jeg startede i foråret og blev først “fri” i oktober måned.

  Min bestseller har solgt over 750 gange og tjent mere end $500. Et billede, der tog 20 min at lave og været sat til salg i halvandet år nu. Det sælger mest i forsommeren (det er et strandbillede), men selv i januar 2021 har det solgt omkring 35 gange ….

  Det tager lang tid at få microstock-maskinen til at rulle – man skal mindst uploade 100 billeder om måneden og ens portfolio skal over 1000 billeder, før det begynder at rykke.
  Jeg kæmper hårdt med det pt. og er på 650 billeder nu, uploader ca. 200 billeder om måneden og tjener pt. $ 50-100 pr måned. En del af mine venner i denne branche ligger mellem 4000 og 10000 dollars pr måned med 5000 – 35000 billeder online. Så det kan sagtens lade sig gøre at leve af det, men det tager lagt tid at løbe i gang og man skal betragte det som et rigtig job – det er ikke et “get rich quick” scheme 🙂

 10. Går ikke ud fra man kan få en word af din oginale kontarakt? det er lidt svært at redigere en pdf.

  1. Hej Stefan. Jeg bruger min online kontrakt nu. Her kan du hente en kopi af teksten.