Hvem er jeg?

Jeg elsker at fotografere. Elsker at fange et øjeblik, som jeg så senere kan tage frem og nyde igen.

Jeg elsker også at dele min passion. At lære fra mig, så passionen smitter af, og også du nyder at tage et godt billede.
Jeg startede derfor for en del år siden med at blogge og skrive artikler om fotografering. Nogle af disse ligger i dag i toppen ved Google søgninger. Du finder disse artikler og blog indlæg i menuen herover.
Jeg har netop skiftet layout, så det er mere smartphone venligt. Men det betyder at flere artikler skal omlægges til det nye layout. Det kommer med tiden. Så bliver indholdet også opdateret undervejs.

Min interesse for fotografering går mange år tilbage, da jeg kunne låne min fars Nikon F3 til at skyde en masse billeder med, som vi fremkaldte i kælderen (sort/hvid). Denne hobby lå stille i en masse år, indtil det digitale kamera dukkede op.

Sidenhen er det gået hen og er blevet en regulær (dyr) hobby.

Jeg har haft stor glæde af at samle mine og andres erfaringer i de artikler, som indgår i min “Fotoskole” (i mangel af bedre ord). Det er blevet til en hel del artikler, om alt fra den grundlæggende kamerateknik til gode rejsetips for fotografen.

Jeg bruger denne blog til at samle ting, som jeg falder over på vej rundt i den fotorelaterede verden. Alt fra egne erfaringer til gode sider på nettet. Gadgets kommer jeg (helst) ikke uden om.

Mit engagement i denne hobby har også betydet at jeg har været medarrangøren af det danske FotoMarathon, og koordinator på projektet Photomarathon.com, hvis formål er at samle alle fotomarathoner i verden.

I løbet af 2011 til 2013 afholdte jeg nogle kurser for AOF. Det ene kursus var et grundkursus for folk med digitale spejlreflekskameraer og det udvidede kurser handlede om modelfotografering. Her fik jeg afprøvet min viden, og ikke mindst inspireret over 500 kursister til at tage bedre billeder.

I sommeren 2010 erhvervede jeg mig min første iPad, hvilket medførte en del blogindlæg med relation til fotografens brug af en iPad/iPhone. i 2014 skiftede jeg helt over til Android og derfor tager mine artikler i dag mere udgangspunkt i dette styresystem, herunder Samsungs smartphone og tablets.

I 2012 etablerede jeg Facebook gruppen Danske Nikon Entusiaster, hvor begyndere, som øvede Nikon fotografer mødes i et seriøst forum og deler erfaring.

Mit udstyr

Jeg fotograferer i dag med Nikon-D850 og har efterhånden fået erhvervet mig alverdens udstyr. Mit fokus er rettet mod “at fotografere” og derved at få det bedste ud af mit udstyr. Jeg er ikke den store tekniske nørd i fx hvordan mine objektivers linser er formet.

Jeg har prøvet en del genre indenfor fotografiet igennem årene, fra urban, over landskab, natfotografering, arkitektur og til modelfotografering. Og det er nok indenfor modelfotograferingen, som jeg p.t. finder største udfordringer. At fotografere mennesker på mine rejser, på Strøget i København, til et bryllup eller i et studie udfordrer mig på alle fronter: fototeknisk, kamerateknisk, lys, personhåndtering, kompositioner og historier. Derfor vil du finde en del blog indlæg med relation til denne genre.

Du skal være hjertens velkommen til at kommentere mine blogindlæg. Du må naturligvis også gerne kommentere herunder i mere generelle termer. Syntes du om et indlæg, så har jeg gjort det muligt at dele mit indlæg med venner på Facebook.

Mine billeder

Jeg har prøvet flere gallerier til at vise mine billeder frem. Jeg er kommet frem til at det vigtigste for mig er at kunne uploade og vise mine billeder på et let måde, som jeg bl.a. kan administrere fra min smartphone eller tablet.

Jeg fotograferer primært i RAW-formatet, men mit kamera genererer samtidig også JPG-versioner af samme billeder, som jeg straks får overført til min smartphone eller tablet. Billederne ryger måske lige igennem appen Snapseed inden de bliver lagt på Instagram.

Mine udvalgte og behandlede RAW billeder gemmer jeg på Google Foto. Herfra kan jeg også let dele billederne på Instagram.

Ja, jeg er klar over at Instagram ikke viser billederne optimalt, som fx. 500px.com, men for det første så er Instagram og Google Foto gratis at bruge, for det andet er det let at arbejde med og for det tredie, så ser langt de fleste alligevel mine billeder på en smartphone eller tablet.

Mine billeder på Instagram: modelbilleder – rejsebilleder.