Modeltips

Tips til gode Tinder billeder.

For nogle uger siden blev jeg bedt om at kommentere en venindes Tinder billeder, både som mand, men også som fotograf. Det blev til en spændende dialog.

Det hele startede med at jeg fortalte om teknikken bag den Amazon kunstige intelligens motor, der ligger bag datingappen Tinder. Når jeg ikke nyder min hobby: fotografering, så arbejder jeg med IT, og her havde jeg været til et foredrag om brugen af kunstig intelligens i Tinder appen. En teknologi som man faktisk bør tage højde for, når man poster egne billeder på Tinder, men også når man vælger imellem profilerne.

Tinder analyserer alle de billeder, der bliver lagt op. Systemet kan genkender billeder af folk, der drikker, står på ski, har tatoveringer, og meget mere.

Når systemet herefter konstaterer at du frasorterer de profiler, fx. af en fyr, der står på en golfbane, så vil Tinder viser dig færre profiler fremover, der har har golfbilleder. Det betyder at hvis du selv har lagt et billede op, hvor du står på en golfbane og teksten til billedet er: min første og eneste gang på en golfbane, så risikerer du at blive sorteret fra.

Skal du derfor sikre dig at du bliver set af de rigtige, så skal du være ganske omhyggelig med dit valg af billeder..

Vi talte videre og jeg kommenterede venindens billeder kritisk, først som mand, og derefter med fotografens øjne mht. hvad der kunne gøres bedre. Det blev en spændende dialog, og jeg blev fanget af problematikken:

Hvad skal man tage højde for til et godt Tinder billede?

Jeg har før skudt billeder af kvinder, som de gerne ville bruge til deres Tinder profiler. Men jeg har ikke tidligere sat mig ind i hvad der skal til for at lave et godt Tinder billede. Jeg har kun set på billedet.

Derfor gik jeg hjem og søgte lidt rundt på nettet. Her faldt jeg over nogle artikler på et amerikansk dating site OkCupid, som kom med nogle gode råd

I en stor foto undersøgelse for nogle år siden udført af OkCupid konkluderede man, på baggrund af en analyse af lidt over 7000 brugeres profiler og billeder, hvad der ville give flere henvendelser alene ud fra de billeder, som man postede.

OkCupid kunne konkludere følgende gode råd til begge køn:

 • Upload forskellige billeder, så man kan se hvem du er og hvad du kan lide at gøre.
 • Start med et solo foto af dig selv
 • Derefter skal du have billeder fra rejser eller billeder hvor man ser dig i gang med din hobby.
 • Kan du tilføje en kort tekst til dine billeder, sætter billedet i kontekst og kan være med til at starte en dialog.
 • Ingen stavefejl i dine tekster. Selv trykfejl er et no-go for over 75% af de adspurgte..
 • Vis gerne sager, som du støtter eller deltager i, fx. frivilligt arbejde, non-profit arbejde.
 • Flere billeder giver flere hits. Og kan du forbinde din profil med din Instagram profil, så siger statistikkerne at dette ligeledes giver flere hits.
 • Billeder taget sidst på dagen (i “den gyldne time”) giver flere hits.
 • Undgå at give udtryk for arrogance i dine billeder. Det er et no-go for de fleste.
 • Undgå at vise fødder på billederne.
 • Undlad billeder hvor du har taget et billede af dig selv i et spejl.
 • Jo bedre billeder, desto bedre blev det modtaget. Se nedenfor.
 • Undgå at bruge kameraflashen, hvis du ikke mestrer dette. Lyset er på ingen måde godt, og slet ikke fra en smartphone.
 • Sørg for at have en uskarp baggrund, også kaldet Bokeh. Det bedste hits opnås med billeder skudt med stor blænde/lavt blændetal.
 • Tag solbrillerne af
Billederne er lånt fra OkCupids side

Spørgsmålet til de tre billeder her ovenfor er: hvilket billede synes du bedst om? Og her kommer der kamerateknik ind: billedet til venstre er skudt med en mobiltelefon, midten: lommekamera og til højre: et DSLR kamera. Klik på linket her ovenfor at se svaret. (Kan afsløre at de fleste valgte billedet skudt med det professionelle kamera).

Min erfaring er den samme. Flere af de kvinder, som jeg har skudt billeder af, er kommet tilbage og har sagt at billederne gjorde en forskel iflg. mændende.

Undersøgelsen konkluderede også at dem, der har brugt tid på at få lavet nogle gode billeder får flere “likes” end dem, der har lagt “uprofessionelle” billeder.

For mænds profiler var følgende vigtig:
 1. Undlad at kigge direkte ind i kameraet. Med et seriøst blik eller smil skal du kigge ud i horisonten. Du må absolut ikke have et flirtende blik mens du kigger væk.
 2. Men du må godt have et flirtende eller smilende blik, hvis du henvender dig direkte igennem kameraets linse til kvinderne, der ser på dine billeder.
 3. Kig ikke ind i kameraet imens du ser alvorlig ud.
 4. Er du ung (op til 25), så giver det point, hvis du fremviser en trimmet krop. Er du 35+ så skal du ikke vise den nøgne overkrop frem.
 5. Rejse fotos virker ikke, så undlad disse
 6. Billeder fra en druktur med vennerne er et no-go!
 7. Har du en kat eller hund, så siger statistikken at dette øger dine odds (45% af kvinderne kan lide dette)
 8. Brug “Bokeh” til dine billede, altså hvor baggrunden er sløret, hvorved du kommer i fokus.
 9. Brug farver, gerne rød. Se billedet nedenfor. Hvad fanger dit øje? Tænk således, når du vælger billeder.
Til kvinder havde OkCupid disse råd:
 1. Undgå billeder hvor du er ude med vennerne/veninderne.
 2. Modsat mændene, så skal du ikke posere med din kat eller hund.
 3. Og billeder hvor du får en øl eller drink er ligeledes et no-go!
 4. Mændene vil gerne se billeder, hvor du ligger eller sidder på en seng
 5. Eller billeder hvor du er aktiv fx. med sport eller andre udendørs aktiviteter.
 6. Hav direkte øjenkontakt med kameraet.
 7. Og du må ligeledes gerne smile til kameraet eller sende flirtende blikke igennem kameraets linse til de mænd, som skal se på dine billeder.
 8. og som ingen overraskelse..vis lidt kavalergang. Mænd på 35+ ser gerne en dyb udskæring, for yngre mænd er dette knap så vigtigt.

Som fotograf finder jeg det udfordrende at tilføje denne ekstra dimension til mine billeder, altså ikke blot at skabe et godt billeder af kvinden/fyren, der sidder der foran mit kamera, men et billeder, der sælger. At forstå således at billedet indeholder ovenstående gode råd, så billedet kan føre til flere “likes”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *