Inspiration

Hvordan bliver du en god fotograf?

Jeg læste en gang en artkel, hvor man interviewede den kendte paparazzi fotograf Rino Barellari. I interviewet fortalte han bl.a. at det berømte billede af Paris Hilton, der træder  ud af en Ferrari uden trusser på, indbragte fotografen 1.000.000 US$! Wow!!

Det er naturligvis et spørgsmål om at være på det rette sted og trykke af på netop det 1/100 dels sekund, hvor det var muligt at tage netop dette billede. Hertil kommer almindelig udbud og efterspørgsel.

Interviewet sluttede af med, at han blev bedt om at give læserne eet godt råd. Altså et råd baseret på hans mange års erfaring. Det råd, der ville få os andre til at tage det 1.000.000 dollar billede.

Hans råd var enkelt: “Husk dit kamera!

Det jeg vil frem til med dagens causeri er at du skal altid have dit kamera ved hånden. Det skal ikke ligge der hjemme.
Du skal ikke sidde hjemme og studere hjemmesider (læse min blog), og se på andres billeder. Og du skal ikke sidde og skille dit kamera ad, og kende alt til samtlige funktioner i dit kamera, og derefter i din eksterne flash. Lyt til Steve McCurrys gode råd: kom ud og få taget nogle billeder.

Og endelig så skal kameraet ikke ligge nede i kameratasken. Jeg havde aldrig nået at fange dette skønne billede, hvis jeg først skulle grave kameraet frem af min taske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *