Modelfotografering,  Modeltips

Hvad er forskellen på et fotoshoot, et meetup og en workshop?

Nu har jeg deltaget og arrangeret en hel det arrangementer og er stødt på forskellige begreber og ikke mindst forventningerne til hvad der skal/kan ske ved disse arrangementer.

Derfor har jeg rådført mig med forskellige og prøver at definere 3 forskellige typer af arrangementer og deraf beskrive hvad man skal forvente.

Du må meget gerne kommentere opslaget eller blot tilkendegivet, hvis du er enig.

Jeg vil derfor inddele disse arrangementer i 3 grupper:

  • Workshop
  • Meetup
  • Fotoshoot

Foto-workshop:

En Workshop lægger op til, at man har mulighed for at gå sammen med en mere erfaren fotograf og lære af denne. Focus er at lære og afprøve, og komme hjem med ny viden og erfaring. En masse fotografer, modeller og makeupartister deltager for at lære. Alle er derfor også indstillet på at arbejde sammen på kryds og tværs, lære fra sig og hjælpe hinanden.

Foto-meetup:

Ved et Meetup mødes en masse fotografer og modeller op og går sammen for at skyde billeder. Her aftales måske på forhånd at arbejde sammen. Det sociale element spiller en del ind her. Der hygges og man møder nye mennesker (netværker). Man kan fx. ikke forvente at gå føl her, dvs. gå sammen med mere erfarne modeller/fotografer, for at lære af dem.

Foto-shoot:

Et fotoshoot er ofte med få modeller og fotografer, og fokus kan være på nogle bestemte billeder. En aftale mellem en model og en fotograf vil være et fotoshoot. Selv om der hygges, så er det sociale aspekt, som ved et meetup ikke vigtigt her.

Fælles for alle er at de skal resultere i en masse billeder 🙂


Nogle generelle tanker:

Ved en Workshop og et meetup er det god stil, at model og fotograf er sammen for en “kort” tid, så begge har mulighed for at skyde billeder med andre. Tidsrummet for “kort” er relativt med hvor mange fotografer og modeller, der deltager ved eventet og i hvor lang tid eventet varer. Typisk kunne være en ½- til 1 time.

Det hænder, at der indgås aftaler om at skyde billeder sammen. I mine øjne kan dette være uheldigt ved en workshop eller et meetup. Det er ofte noget de erfarne fotografer gør. De spotter på Facebook eventet de interessante modeller og laver aftaler med dem til det kommende event. Det får så den konsekvens at disse fotografer og modeller er optaget under hele eventet. I værste fald så ser man desværre at fotograf og modeller trækker sig væk fra eventet og derved også væk fra tanken bag en workshop eller et meetup.

Hvis man ønsker at lave en aftale med en bestemt model, så aftal et fotoshoot en helt anden dag end eventet.


Er du enig i disse opdelinger, så lad os bruge dem.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *