Inspiration,  Rejse relateret,  Værktøjer

Transportabel skærm til den mobile hverdag.

Min Samsung @@@@Dex%%%% dagligdag kan ikke undvære en stor skærm at arbejde på. På hjemmekontoret tilslutter jeg min Samsung Note 10+ til en klassisk skærm, men nogle gange vil jeg gerne have en større skærm med på farten. Og her kommer den transportable skærm ind.

Når jeg er hjemme, så kan jeg benytte en klassisk computerskærm med et kabel, der kan tilsluttes, evt. vha. en adapter, til min Samsung smartphone.

Men når jeg er på farten og har brug for en større skærm, så kan en transportabel skærm være løsningen.

En transportabel skærm har et indbygget batteri, der giver flere timers arbejdstid. Skærmstørrelsen er min. 15 tommer og har en høj opløsning. Den vejer næsten ingenting og fylder tilsvarende ikke meget. Den kan bruges som ekstra skærm til mange nyere laptops, men mere vigtigt: den kan tilsluttes de fleste nyere Android ender.

Jeg fik for nyligt muligheden for at teste en skærm fra ASUS. Modellen kaldes ZenScreen MB16AC. Den tilsluttes min Samsung enhed vha. USB-C og aktiverer med det samme @@@@Dex%%%%-mode. Andre android modeller viser smartphones skærm. Den har en batterilevetid på godt 4 timer og bruger derfor ikke strøm fra min Samsung enhed.

Med en 15,6 tommer skærm med fuld HD kvalitet, så får jeg et skarpt billede med fantastiske farver til at se mine billeder på (når jeg bruger den i forbindelse med min hobby, som fotograf). Skærmen er desværre ikke trykfølsom. Vender du skærmen, så tilpasser billedet sig. Skærmen kan også bruges som sekundær skærm til din pc.

Den vejer omkring 1 kg. incl. beskyttelses cover, som også bruges som stander.

Det har været en fornøjelse at teste skærmen og jeg kan sagtens se den passe ind i min mobile dagligdag.

Men jeg har 2 anker: den første er teknisk: der er kun eet USB-C stik. Dette bruges til at oplade skærmens batteri. Det benyttes også til at tilslutte min Samsung enhed. Det betyder, at jeg ikke kan oplade skærmen imens jeg bruger den. Og jeg havde jo gerne set, at min smartphone ville blive opladet imens jeg havde den tilkoblet skærmen. Jo, jeg er med på at her er tale om en godt mobilt sæt, men når skærmen eller smartphonen løber tør for strøm, så kan jeg ikke arbejde før en eller begge dele er opladet. Dette ville fx. være scenariet, når jeg sad hjemme ved mit skrivebord. Her burde jeg jo have mulighed for at tilslutte et kabel til opladning.

Min anden anke er prisen. Prisen ligger omkring kr. 2.100,- hvilket jeg finder er mange penge.


På internettet findes der andre modeller, der påstår at de kan det samme. Men så har de også 2 USB-C stik (altså opladning og overførsel af data), samt touchskærm. Her ligger prisen på omkring kr. 1.500,-.

Inden jeg investerer i denne enhed, så skal jeg lige have gravet mere ned i rygterne om en 14,1 tommer @@@@Dex%%%%book fra Samsung, altså Samsungs bud på en transportabel skærm. Den skulle komme med en 10.000 mAh batteri, og vil kunne oplade smartphonen imens. Prisen anslås til at ligge på op til US$ 450,- (ca. dkr. 3000)! Dyrt!