Rejse billeder,  Rejse relateret

Tag backup af dine billeder på dine rejser.

Kameraer bliver stjålet, tabt eller glemt, men det værste er at miste alle de billeder, som man havde taget. Derfor er det altid en god ide at tage backup af ens billeder under vejs.

Man kan naturligvis uploade dagens billeder direkte til ens Dropbox, OneDrive, Google Foto-konto, osv. hvis man har en god og hurtig internetforbindelse, der hvor man skal være for at sove. Tager man RAW billeder, som let fylder min. 4 gange mere end et JPG-billede, så skal man bruge temmelig lang tid på upload.

Nogle har mange memorykort med på rejsen.

Jeg har en lidt ældre Western Digital harddisk på 1 Tb med indbygget SD-kortlæser. Man indsætter SD-kortet i enheden og straks går enheden i gang med at kopiere billederne over i en mappe med dagens billeder.

Enheden kan også opsætte et lokalt WiFi-netværk, hvilket vil sige at du kan søge enheden på din smartphone, som var det et WiFi access point. Med tilhørende app kan jeg tilgå enheden og se dagens billeder. Jeg kan kopiere billederne over på min smartphone til redigering.

Faktisk kan enheden også bruges til at have film, mv. med hjemmefra, som jeg kan se på op til 4 enheder på samme tid. Dog en funktion, som jeg ikke rigtigt har brugt endnu.

Enheden er naturligvis opladelig og overfører rimeligt hurtigt.

Desværre kan jeg ikke tilslutte en @@@@XQD%%%%-kortlæser til enheden og overføre min RAW billeder på denne måde. Her må jeg først kopiere alle billederne fra mit @@@@XQD%%%%-kort til SD-kortet. Dette kan jeg gøre i kameraet. Besværligt ja, men 1) jeg får taget en backup, og 2) billigere end at købe den nye model 😉

Denne harddisk ligger herefter i håndbagagen, sammen med pas og andet vigtigt, og aldrig i kameratasken.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *