Modelbilleder,  Modelfotografering

Online model kontrakt er opdateret.

Min gratis online TFP-modelkontrakt er blevet opdateret med nogle præciseringer i teksten. Kontrakten kan benyttes af alle, men du skal naturligvis være enig i ordlyden.

Kontrakten er basseret på en traditionel papirudgave, som mange har benyttet. Jeg har blot gjort det muligt at udfylde denne kontrakt i en form, der er tilgængelig på nettet, og som frit kan benyttes af alle.

Man går ind på hjemmesiden og udfylder kontrakten, altså både model, fotograf og eventuelt værge og make-up artist. Herefter får alle automatisk fremsendt en PDF-kopi af den indgående aftale.

Du kan altid læse kontraktens ordlyd ved blot at gå ind på kontrakten.

Opdateringerne i denne omgang er:

  • flere har henvendt sig og påpeget at også fotografer kan ophæve et samtykke til offentliggørelse af billeder. Derfor er tilbagekaldelse af samtykke trukket ud særskilt.
  • præciseret at modellen altid skal kreditere fotografen.
  • nogle fotografer har oplevet at de kort efter at have leveret billeder til modellen, så tilbagekalder modellen sit samtykke. Herved har modellen fået sine billeder, men fotografen kan ikke bruge billederne til fx. sin portfolio. Man kan derfor tale om at det reelt ikke længere er en arbejde-for-arbejde aftale, som der reelt ligger i begrebet TFP. Jeg er enig med de fotografer, der mener at det er at undgå at betale for billederne, og derfor har jeg tilføjet at “modparten”, som samtykket tilbagekaldes overfor, vil have ret til et vederlag.
    Jeg har sat beløbet til kr. 250,- pr redigerede fremsendte billede. Er du uenig i beløbet, så benyt feltet “Andet” til at skrive et andet beløb eller frasige dig dette vederlag. Jeg har valgt ikke at gøre det til et felt, som man skal udfylde, da det kan give en underligt situation under indgåelse af kontrakten.

Husk at det også er muligt at lave din egen kopi af min kontrakt. Jeg har lagt en template op, som du gratis kan kopiere.

Og for god ordens skyld, så modtager jeg ikke en kopi af jeres kontrakter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *