Jura ifm. foto,  Værktøjer

Beskyt dit kamera udstyr mod tyveri

Klik på billedet.

Lenstag er en genial og gratis service, som Trevor Sehrer har bygget op.

Du opretter en gratis profil og registrerer herefter dit kamerahus, din flash, dine objektiver, mm. Alle oplysningerne holdes hemmeligt for andre.

Skulle du så gå hen og være så uheldig at dit udstyr bliver stjålet, så logger du ind på din profil og markerer det stjålne udstyr. Herefter kommer udstyret ud på en lang liste, som er indekseret af søgemaskinerne, fx. Google.

Lenstag checker selv hjemmesider, så som 500px.com for at se om der er uploaded billeder, hvoraf dine stjålne serienumre forekommer.

Så er du ved at købe noget udstyr på f.eks. Den Blå Avis, så checker du det lige ved at søge på de oplysninger, som sælger giver dig. Er udstyret på listen fra Lenstag over stjålet udstyr, så bliver du med det samme advaret. Du får endda mulighed for at indsende en besked til den anonyme registrant, som straks herefter får en email fra Lenstag med f.eks. dine kontaktinformationer.

Løsningen er godt gennemtænkt. Blandt andet skal du indsende et foto af dit serienummer på dit kamera eller en kopi af en kvittering, som derefter valideres, før det indgår i din liste. Måske lidt omstændigt, men jeg tog min kamerataske og mit mobilkamera og i løbet af 2 minutter, så havde jeg et billede af alle serienumre, som jeg kunne indsende. Bruger du løsningens app, så tager du blot billeder med kameraet på din smartphone med det samme.
Hvis du sælger dit udstyr, så kan det let overføres til en anden Lenstag-bruger.

Det er en god ide at registrere dit udstyr inden tyveriet! Så gør det nu!

Hvis alle brugte denne service, så ville vi gøre det ganske svært for tyveknægte at komme af med stjålent udstyr fremover

Registrer dig nu på www.lenstag.com

Bemærk at du kan downloade en app til din iPhone eller Android Smartphone.


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *