Jura ifm. foto,  Modelfotografering,  Modeltips

Få din egen online modelkontrakt

Jeg har lavet en online modelkontrakt, som frit kan benyttes af alle modeller og fotografer. Den er lige at gå til. Du finder den ved at klikke på dette link her.

Nogle fotografer har spurgt om de ikke kunne få deres helt egen kontrakt, så de på forhånd kan indsætte deres kontakt informationer. Herved skal de kun have modellens kontaktinformationer og så er kontrakten klar til underskrift af modellen. Man vil også kunne fremsende et link til sin kontrakt på forhånd til modellen, som denne kan udfylde og underskrive.

Benytter du den mobile app “Jotform” og henter dine kontrakter ind her, så har du dem her, også hvis du er off-line. Du har nu altid en kontrakt med dig.

Appen findes her til Android og iOS.

Bemærk: at kontrakten bliver sendt i en kopi til modellen og til fotografen. Du kan sågar få formularen gemt i en mappe i din Dropbox eller Google Drev (anbefales fremfor at få den sendt på en email til dig selv). Du slipper for at rende rundt med papirkontrakter.

Jeg har lagt en kopi af min standard TFP-model kontrakt op som en template på Jotform.com til fri afbenyttelse.

Tilpas kontrakten til dig selv:

For at kunne bruge denne template, så skal du først oprette en gratis konto på Jotform.com.

Herefter skal du ind på dette link og hente min “Modelkontrakt” template og herefter vælge at bruge den.

Du kan nu tilrette selve formularen. Det gør du i fanen “Byg”. Gør evt. som jeg: Design først en topbanner på ca. 1000x200px. med dit logo og kontaktinformationer i et andet program. Indsæt gerne din underskrift i billedet. Hent nu dette billede ind i toppen af kontrakten.

I næste fane “Indstillinger” skal du først ind under “Emails” og ændre i kontraktteksten, med de helt samme tekstændringer, som du ændrede ovenfor. Nederst i formularen har jeg skrevet hvor du kan indsætte den topbanner, som du benyttede ovenfor.

Du skal rette begge kontrakter så de er helt ens, altså både den kontrakt, der sendes til modellen og den, som du selv skal modtage. (Ja, dette er lidt bøvlet, og jeg har skrevet til Jotform om dette). Men vælger du at gemme en kopi i din Dropbox eller dit Google Drev (se hvordan nedenfor), så slet “Kopi til fotografen” og ret kun teksten i kopien til modellen

I begge kontrakter skal du også rette dine afsender informationer under “Recipients”.

Gem nu kontrakten og i den sidste fane “Udgiv” kan du nu finde et link til din kontrakt, samt teste den.

Update 14.10: For at du og modtageren kan se underskriften, skal du ind i Indstillingerne og fjerne dette flueben på linien her.

Gem kontrakten i din Dropbox eller Google drev

Du skal ind i fanen “Indstillinger” og ned i sidefanen “Integrations”. Her finder du Dropbox eller Google Drive. Klik og tilføj de oplysninger, som dette plugin beder om. Det er ganske let.

Bemærk at du kan have 5 formularer i gratis versionen af Jotform.

Brug kontrakten i Jotforms app til smartphones og tablets.

Du kan bruge online kontrakten via en browser. Men det bliver lettere og smartere, hvis du downloader appe jotform til dine mobile enheder og logger ind på din konto.

Appen findes som tidligere skrevet til Android og iOS. Her logger du ind på den konto og henter dine kontrakter ned. Du kan faktisk tilrette min template i app’en, men personligt vil jeg anbefale, at du tilpasser den på en stor skærm.

Håber du fik mod på at få designet din egen model kontrakt. Det er ganske let og intuitivt at arbejde med Jotform.


Hvorfor er en model kontrakt nødvendig?

Der er stadigvæk fotografer, der vælger ikke at bruge en model kontrakt. Og der er også modeller, der ikke kræver at der indgås en skriftlig aftale. Hvis du hører til denne gruppe eller blot ikke er kommet i gang med at få lavet en kontrakt, så læs lige denne artikel om lovgivningen.

Hvad siger loven om fotografering ?

Med denne online kontrakt, så er der ingen undskyldning 😉


Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er Liking.jpg

Del gerne 🙂

Del gerne denne vejledning med andre og giv denne artikel et Like 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *