Jura ifm. foto

Datatilsynet ændrer praksis mht. offentliggørelse af billeder

Forleden meldte Datatilsynet ud, at man i samråd med Datarådet ændredet væsentligt i deres praksis og derved opfattelse af offentliggørelse af billeder Man vil ikke længere skelne i mellem portræt- og situations billeder, herunder samtykke, men fremover vurdere offentliggørelsen af et billeder på en helhedsvurdering af billeder og formålet med offentliggørelsen“. 

Jeg har tidligere skrevet en længere artikel omkring juraen ved fotografering. Denne artikel har fået den helt store gennemgang idag.

Jeg forholder mig til denne nye praksis, men kommer også ind på de elementer, som vi fotografer skal kende til, idet lovgivningen pålægger os glade amatører, dagligdagens smartphones fotografer og dem, der lever af at fotografere, at vi, som den dataansvarlige, kan begrunde behandlings grundlaget for offentliggørelse.

Bliv opdateret på de nye regler og lovgivningen her:

Hvad siger loven om fotografering ?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *