Når det kommer til modelfotografering, så er det vigtigt både for modellen, men også for fotografen at der indgås en skriftlig aftale, der sætter rammerne for hvordan billederne må bruges af begge parter. Der er mange forskellige modelkontrakter at finde her på internettet. Nogle er meget præcise og andre igen meget upræcise mht. hvad billederne må bruges til, specielt af fotograferne.

Der findes desværre eksempler på modelkontrakter, hvor modellen stilles dårligt f.eks. mht. fotografens brug af billederne, herunder salg.

Datatilsynet afgørelse: få nu styr på en modelkontrakt

Jeg har været på flere fotoshoots, hvor modellerne bliver præsenteret for de forskellige kontrakter og det hele er lidt hektisk, så modellen får ikke sat sig ordentligt ind i kontrakternes indhold.

Og ofte indgås kontrakterne efter at billederne er taget.

Derfor er budskabet i dette indlæg, at modellerne selv skal finde en modelkontrakt, som de kan stå inde for, og så udfylde den på forhånd og tage den med til deres fotoshoots. Få kontrakten underskrevet inden shootet! Send den eventuelt til fotografen.

Herved har modellen meget bedre greb om tingene. Klik på billedet her for at komme til mit eksempel på en modelkontrakt.

https://main.thephotographer.dk/modelfotografering-del-2-generelle-tips-og-tricks/
Click to rate this post!
[Total: 0 Average: 0]
Del gerne

2 Replies to “Modeller burde have deres egne kontrakter med til et shoot.”

  1. Går ikke ud fra man kan få en word af din oginale kontarakt? det er lidt svært at redigere en pdf.

    1. Hej Stefan. Jeg bruger min online kontrakt nu. Her kan du hente en kopi af teksten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *